fbpx

פלאפל עדשים ברוטב טחינה ירוקה

שליש כוס שקדים מושרים ל 8 שעות במים קרים ומסוננים

בצלים קטנים חתוכים לחצי

שיני שום 3

שליש קישוא

חצי צרור פטרוזיליה

שליש צרור כוסברה

2 מקלות סלרי חצויים

כוסות עדשים שחורות מונבטות 2

שליש כוס קמח אורז/ שקדים

1 כפית מלח

1 כפית כמון

מחממים תנור ל200 מעלות

מכניסים למעבד מזון את השקדים

טוחנים דק,שמים חופן בקערה ואת השאר משאירים במעבד מזון

מוסיפים את הירקות למעבד מזון,וטוחנים למרקם חל

מוסיפים את העדשים,קמחים ותבלינים

טוחנים למרקם חלק

מכניסים את מסת הקציצות למקרר למשך כשעה להתייצבות

שמים נייר אפייה על תבנית שטוחה ומורחים מעט שמן זית

צרים קציצות בגודל בינוני ושמים על נייר האפיי

אופים למשך כ20-25 דקות.

מוציאים, הקציצות מתקשות בחוץ.

טחינה ירוקה,

חצי כוס טחינה מלאה

3/4 עד 1 כוס מים

חצי צרור פטרוזיליה

2 כפות עלי נענע

1 לימון סחוט

חצי כפית מלח

1 שן שום

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר חזק,טוחנים למרקם חלק..