fbpx

מתכון לקציצות סלק ועדשים כתומות ברוטב טחינת סלק

4 סלקים בינוניים ואפויים
2 כוסות עדשים כתומות שהושרו 3 שעות במים קרים וסוננו
1 בצל חתוך לרבעים
3 שיני שום
2 כפות כוסברה טרייה
שליש כוס קמח אורז מלא/ שקדים/עדשים כתומות
חצי כפית כמון
1 כפית מלח
שליש כפית זרעי כוסברה
מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון,וטוחנים למרקם חלק.
שמים בקערה ומכניסים למקרר לפחות לשעה להתייצבות.
מחממים תנור ל 200 מעלות
לוקחים נייר אפייה משומן קלות בשמן זית.
צרים קציצות בינוניות ומסדרים על נייר האפייה.
מכניסים לתנור ואופים ל 20 דקות.
מוציאים הקציצות מתקשות עוד בחוץ.
רוטב טחינת סלק
חצי כוס טחינה גולמית מלאה
1 כוס מים
2 סלקים קטנים מבושלים חתוכים לרבעים
1 כפית ג'ינג'ר טרי
חצי כפית כמון
1 לימון סחוט
חצי כפית מלח
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד שמתקבל מרקם חלק.