fbpx

מרק אפונה

3 קישואים חתוכים גס
כרישה אחת חתוכה גס
4 מקלות סלרי חתוכים גס
1 בצל חתוך גס
2 שיני שום קצוצות
חצי קילו אפונה יבשה
חצי שקית אפונה ירוקה קפואה
1 סלרי שורש חתוך גס
1 שומר חתוך גס
1 כפית כוסברה טחונה
מלח לטעם
מעט מיץ לימון
חצי כוס חלב קוקוס

אופן ההכנה:
מבשלים את האפונה היבשה במים עד רתיחה.
מנמיכים את האש מבשלים עד ריכוך ומסננים.
מחממים מעט שמן זית בסיר
מאדים את כל הירקות ביחד כ 5 דקות.
מוסיפים את הכוסברה הטחונה מלח ומים כ 3 ס"מ מעל הירקות.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים את האפונה המבושלת ומבשלים כ 40 דקות.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הלימון חלב הקוקוס והאפונה הקפואה.
מקררים מעט וטוחנים בבלנדר למרקם חלק.